Afdrukken

Dirigenten harmonie en drumband:

Erwin Swimberghe 

Erwin Swimberghe, dirigent van de Koninklijke Harmonie “Kunst en Vermaak” sedert 1983, woont in Brugge. Hij trok als zevenjarige knaap met vader en broer mee naar de repetities van de Koninklijke Scoutsharmonie St-Leo uit Brugge, waar hij bij het trommelkorps werd ingelijfd.

Hij volgde nadien o.a. lessen notenleer, percussie, trompet en harmonieleer aan de muziekconservatoria van Brugge en Oostende. Zijn carrière als beroepsmuzikant begon Erwin in 1975 en dit als klaroen-trompetter bij de Muziekkapel van de Belgische Zeemacht (nu Koninklijke Muziekkapel van de Marine), waar hij vanaf 1978 tot het einde van zijn beroepsloopbaan als percussionist fungeerde.

Tussen 1974 en 1986 speelde Erwin in het West-Vlaams Symfonisch orkest en trad hij op met verschillende dansorkesten. Sedert 1977 werd hem eveneens de leiding toevertrouwd van een aantal drumkorpsen.

Hij was lid van de raad voor advies en van de Technische Commissie Drum van Fedekam (Federatie van Katholieke Muziekverenigingen) voor West en Oost-Vlaanderen en het overkoepelende orgaan. Regelmatig werd beroep op hem gedaan voor het leiden van musicclinics, stagedagen, of fungeren als jurylid.

Verder is hij dirigent van de korpsen Koninklijke Muziekmaatschappij “Poldergalm” uit Dudzele (sedert 1994), de Koninklijke Muzieksociëteit Aardenburgse Fanfaren (KMAF) uit Aardenburg, Nederland (sedert 1991) en de Noordzee Brassband Brugge.

Ook als componist is Erwin erg actief. Hij componeert zowel voor hafabra als voor drumkorpsen.  Een aantal van zijn werken werden uitgegeven en zijn op cd opgenomen.

 

Bart Swimberghe

Bart Swimberghe, zoon van Erwin, leidt sinds augustus 2017 de drumband van "Kunst en Vermaak" in goede banen.

Bart studeerde aan het Koninklijk Muziekconservatorium Brussel klassiek slagwerk en dirigeertechniek. Hij haalde er ook het aggregaats-diploma.  Hij volgde dirigent-opleidingen in het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en aan de Muziek-Academie "De Kunstbrug" Gentbrugge.

Bart volgde talrijke masterclasses en deed tijdens zijn studies orkestervaring op bij Anima Eterna, het Symfonieorkest Conservatorium Brussel, de hedendaagse Muziekensembles van het conservatorium Brussel en als solist/slagwerker bij de Koninklijke Muziekkapel van de Marine.  

Sinds het beëindigen van zijn studies werkt Bart tot op heden freelance mee met het Brussels Philharmonic, Symfonieorkest Vlaanderen, het Symfonisch Orkest van de Munt, Alban Berg Ensemble en het Zeeuws Orkest. 

Naast onze drumband dirigeert bart ook de Koninklijke Harmonie Eendracht en Kunstliefde Gistel en de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Ruiselede.  

Bart is als leraar slagwerk verbonden aan de Kunstacademie Torhout en STAP Roeselare.

 

 

 

 

 

 

 

Instructeurs:

 

Notenleer: Jan Vanhove
Trommelaars: Luc Desendere

Klarinet, saxofoon: Eddy Baete

Dwarsfluit: Marjan Leroy

Trompet, bugel, hoorn: Erwin De Bois

Tuba: Willy De Clerck

Twirlers/majoretten: Linda Bonte, Annelies Desendere, Odarka De Bois, Senka De Clerck